En diskret lille bakke

Nå men vi skulle jo foretage os noget i Cotopaxi Nationalpark, så hvad ville være bedre end at klatre op af den diskrete klump, der lå foran os. 

Efter en lille tur gennem landskabet blev vi sat af midtvejs mellem foden af vulkanen og snegrænsen. Herfra var det blot at begynde vandringen op til hytten, der ligger 4810 m over havets overflade. Hytten bruges af de rigtige seje, der klatrer helt op til toppen af vulkanen.

En sådan tur tager 2-3 dage og kræver at man er i rigtig god form. Så meget tid havde jeg desværre ikke! Men en klatretur på 1500 meter, må jo også tælle for noget. Vi var heldige med vejret og efter 1.5 time i snestorm ankom vi endelig til hytten, hvor vi blev budt på rigtig varm chokolade – uhm.

 

me-cotopaxi

 

Cotopaxi trivia

Cotopaxi vulkanen er en af de højeste aktive vulkaner i verdenen og er en del af “the Pacific ring of fire”. Siden 1738 har den været i udbrud mere end 50 gange. Derfor var turen hertil også ekstra interessant fordi området er så frodigt. Sammenlignet med andre dele af Sydamerika jeg har været i, som er præget af meget tørre områder var det næsten som at være hjemme. Overalt er der et rigt plante -og dyreliv … og luften ikke at forglemme, er fantastisk.

Her kan man virkelig trække vejret selvom man er oppe i højderne.

Efter en times pause skulle vi ned igen, hvilket kun tog 15 minutter. Nede ventede vores guide med mountainbikes til de modige. Den udfordring var jo ikke til at stå for, så nedad af vulkanen gik det med 40-50 km og hele tiden med fingrene på bagbremsen klar!

Det var en fantastisk oplevelse og det var vidunderligt at være tilbage i sadlen, som jo er mit naturlige element. Erik og mig kunne jo ikke stå for udfordringen om at tage turen hele vejen tilbage til The Secret Garden. Som sagt så gjort, men hvad vi havde glemt var, at vi befandt os 3500 meter over havets overflade. Det betyder at lige så snart det går op af bakke, bliver det mere end dobbelt så hårdt. Vi var ikke meget værd da vi endelig landede ved pejsen igen.

Det var noget af det hårdeste jeg nogensinde har prøvet og jeg kan med sikkerhed sig at jeg pressede mig selv til det yderste – der var udsolgt da aftensmaden var indtaget …

 

 

En lang rejse er nu ved at nå sin ende, de sidste par dage har jeg haft en følelse af at være mæt … jeg er fuld af oplevelser og jeg trænger virkelig til fred og ro, så jeg ser frem til nogle uger i Buenos Aires, hvor jeg håber at jeg kan leje en lejlighed med et godt køkken. 2-3 uger med madlavning, spansk(undervisning) og gensyn med gamle venner. Det ser jeg frem til.

/Mike