Meet Lucy

Short for Lucifer. Det er en Hermes Baby anno ca. 1970 . 

Lucy er den sagnomspundne skrivemaskine, som jeg havde med på min tur til USA i 2014. Hun blev først navngivet, da jeg efter ankomst til Asheville, NC, mødtes med min ven Eddie Cabbage, der ligesom jeg har fundet ud af at svaret på livets store spørgsmål, gemmer sig mellem tasterne på en skrivemaskine. De kommer lystigt frem når duften af et glas Single Malt spreder sig i lokalet. Lucy var min første rigtige elskerinde. Det er hende der har stået model til digte som f.eks. Beergina og Running Loose in the streets of Angels.

Hun er ikke længere så aktiv, fordi slæden er gået i stykker. Kombinationen af den tynde plastikskal og en tur ned af en betontrappe var mere end stakkels Lucy kunne klare. Men hun har tjent mig vel og en dag får jeg hende bragt til live igen.

Plastikrammen til trods er hun meget robust. Hun har trods alt overlevet 3 måneder på landevejen. Hermes stammer oprindeligt fra Schweiz og var i mange år kendt for at levere den samme type fænomenale kvalitet, som vi kender fra andre produkter fra landet, der er eksperter i finmekanik og finansielle transaktioner.

Min rejse med Lucy var ikke hendes første. Den forrige ejer var en meget gammel ingenør, der havde haft den med som sin trofaste følgesvend, mens han rejste rundt i verden og byggede broer og andre bygningsværker. Så Lucy var allerede en erfaren fristerinde, da jeg fik æren af at overtage hende.

Hermes var altid fokuseret på det smalle, enkle og spinkle design; og de samtidigt velfungerende smarte detaljer. Altsammen med udgangspunkt i at skrivemaskinen skulle være så portabel som muligt. Vægten ligger omkring de 4 kilo. Hermes havde også indtil flere patenter som de dragede stor nytte af gennem årene. Lucy er produceret i Vesttyskland.

Skulle du have lyst til at nørde videre kan jeg anbefale denne side. Siden er på tysk og den indeholder mange spændende informationer, der giver et godt billede af den udvikling, som jeg tidligere har nævnt, skrivemaskineproducenterne gik igennem.