Så blev det tid til den store aften … og hvilken udsøgt fornøjelse det var at deltage og bidrage til dunsten af hvidløg i dag. For at kunne lave den rigtige Asado kan du bruge denne beskrivelse.
Man starter dagen før med at lave sin egen chimichurri (find opskriften her: Chimichurri). Herefter går man ud og fester med sine venner så man vågner op dagen efter med de onde tømmermænd. Herefter tager man et smut ned til den lokale slagter og køber 7 kg kød – i Argentina er det kun mad til 12!
Fra slagteren går man over til sin grønthandler så der er til lidt salat og kartofler – på vejen hjem finder man også et par poser trækul. Når man så er færdig med at handle går jagten ud på gaden for at finde et par trækasser, der skal bruges til at starte bålet, hvorpå man skal tilberede sit lækre kød.
Herefter går det slag i slag og folk dukker op efterhånden som duften af grillet kød, spreder sig lystigt fra toppen af huset. Når man er så mange som vi var – grillede vi kødet løbende og skar det ud i mundrette stykker så kunne man dyppe sit kød i chimichurrien. Det er ikke normalt at man serverer grøntsager og kartofler til asado. Men jeg vurderede at det var nok var meget fornuftigt med et grønt indslag.
Helt grundlæggende kræver en Asado; at du har hjertet med, at du har de gode råvarer og kan improvisere. Det var fantastisk og jeg kan lave den onde chimichurri nu.